1
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو Iran Nanotechnology Innovation Council بستن
  • ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

  • بانک اطلاعات شاخص های فناوری نانو

  • سایت جشنواره فناوری نانو

  • سیستم جامع آموزش فناوری نانو

  • شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو

  • موسسه خدمات فناوری تا بازار

  • کمیته استانداردسازی فناوری نانو

  • پایگاه اشتغال فناوری نانو

  • کمیته نانو فناوری وزارت بهداشت

  • جشنواره برترین ها

  • مجمع بین المللی اقتصاد نانو

  • اکو نانو

  • پایگاه اطلاع رسانی محصولات فناوری نانو ایران

  • شبکه ایمنی نانو

  • همایش ایمنی در نانو

  • گالری چند رسانه ای نانو

  • تجهیزات فناوری نانو

  • صنعت و بازار

  • باشگاه نانو

جوهر مقاوم نسبت به دما با چسبندگی مناسب نسبت به پلی آمید

کلمات کلیدی: پلی آمید، جوهر چاپ، مقاومت حرارتی.

جوهر مورد نیاز برای چاپ روی پوشش­های بسته بندی مواد پروتئینی عمدتا از خارج کشور تهیه می­شوند. با توجه به مصرف قابل توجه این محصول و موانع حاصل از تحریم­ها تهیه جوهری با این قابلیت در کشور احساس می­شود. استفاده از فناوری نانو در حصول این نتیجه می­تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشد.

پیش زمینه طرح :

هدف:

ساخت جوهر مقاوم در برابر دما و شوک حرارتی، مناسب برای چاپ روی سطوح پلی آمید با استفاده از فناوری نانو.

 

کاربرد محصول:

صنایع بسته بندی مواد پروتئینی (سوسیس و کالباس).

 

مشخصات فنی اجباری محصول نهایی:

·         قطبیت 14 (واحد mN/m) در 20 درجه سانتی گراد؛

·         ضریب انبساط حرارتی حدود 90 (به ازای کلوین) باشد (در فرایند عملیات حرارتی باید با نسبت ثابت جوهر و پلیمر افزایش سطح داشته باشند در غیر اینصورت جوهر دچار ترک خوردگی می شود)؛

·         انرژی آزاد سطحی 46.5 (واحد mN/m) در 20 درجه سانتی گراد؛

·         چاپ پذیری روی سطح پلی آمید؛

·         مقاومت در برابر  حرارت، سرما و رطوبت؛

·         مقاومت در برابر سایش؛

·         الزامات بهداشتی و غذایی.

 

مشخصات فنی اختیاری محصول نهایی:

رنگهای متنوع جوهر.

 

مشخصات جزء نانومتری:

·         بخش پراکنشی انرژی آزاد سطحی نان ذره باید در محدوده 32.5 (واحد mN/m) باشد؛

·         استفاده از نانو ذرات ZnO؛

·         الزامات سازمان غذا و دارو؛

·         مقرون به صرفه بودن؛

·         مقاومت حرارتی و سایشی بالا؛

·         برهمکنش مناسب با سطح پلیمر (پلی آمید).

 

چالش‌ها و محدودیت‌ها:

آزمون­های چسبندگی جوهر تحت دما و رطوبت.

 

تجهیزات کلیدی مورد نیاز برای طرح:

پلی آمید مورد استفاده در صنایع غذایی، تجهیزات احتمالی برای افزایش انرژی سطوح مانند پلاسما، نانوذرات مهندسی شده.

 

نکات مهمی که لازم است طی انجام طرح در نظر گرفته شود:

صرفه اقتصادی محصول نهایی، توجه به الزامات سازمان غذا و دارو.

 

برنامه زمانبندی :

اعتبار تا پایان سال 1398.

کد RFP :

C18-01-97