ثبت‌نام ورود

 

 

 راهنمای شرکت در فراخوان دوم

طراحی و تولید زیرساخت‌ها و ابزارهای آزمون‌های تشخیص بر بالین (POCT) 

 

در گذشته انجام تست‌های آزمایشگاهی صرفا در آزمایشگاه‌های تشخیصی و با صرف وقت توسط افراد متخصص انجام می‌شد و این امر تشخیص سریع توسط پزشک و شروع درمان را تحت تاثیر قرار می‌داد. در دو دهه‌ گذشته به لطف پیشرفت‌های فناوری، تلاش‌های صورت‌گرفته برای راحت‌تر و سریع‌تر کردن آزمایش‌ها به ثمر نشسته است و موجب معرفی نوعی‌از تست‌های تشخیصی شده است که بدون نیاز به تجهیزات گران‌قیمت آزمایشگاهی و کاربر متخصص، سریع و آسان در کنار بالین بیمار قابل انجام هستند. این نوع تست‌ها که تست‌های تشخیص بر ‌بالین یا POCT نامیده می‌شوند؛ در دنیا نوین هستند و تا کنون اغلب انواع ابتدایی آن، مانند دستگاه اندازه‌گیری قند خون در دنیا به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند. با این حال شرکت‌ها‌ی بسیاری در دو دهه گذشته در حال توسعه و ارائه محصولات نوین در این حوزه هستند. در این میان پاندمی کووید-19 نیز موجب شد اهمیت و قابلیت‌ها‌ی این سیستم‌ها‌ بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و شرکت‌ها‌ی بسیاری روی تولید و توسعه این محصولات سرمایه‌گذاری کنند.

در ایران، با وجود ساخت کیت‌های متنوع از نوع تجهیزات پزشکی تشخیصی (IVD[1])، فناوری ساخت محصولات تشخیص بر بالین به قدر کافی توسعه نیافته است و تا امروز، تنها دستگاه اندازه‌گیری قند خون و تست‌ها‌ی تشخیص سریع برای تعداد محدودی نشانگر هدف در ایران ساخته و تجاری‌سازی شده‌ است. ورود به موقع به بازار این محصولات و جبران فاصله به وجود آمده با روند دنیا، مستلزم آگاهی از روند توسعه ‌فناوری‌ها و محصولات این حوزه در دنیا و نیازمند سیاست‌گذاری برای توسعه محصولات تشخیص بر بالین در کشور است. از این رو ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو در برنامه توسعه زنجیره ارزش فناوری‌های میکرو در حوزه تشخیص بر بالین بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در دومین فراخوان خود، حوزه آزمون‌های تشخیص بر بالین را انتخاب کرده است. بدین منظور از صاحبان ایده، محققان، فناوران و شرکت‌های دانش بنیان و فناور کشور دعوت می‌نماید تا طرح‌های خود را با توجه به شرح نیازمندی و الزامات مطرح شده از طریق فرم ثبت نام زیر ارسال نمایند:

 

 

موضوع محوری فراخوان

 

با توجه به اهمیت حوزه تشخیص بر بالین و تاکید دبیر محترم ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو جناب آقای دکتر احمدوند بر تمرکز این ستاد در سال 1403 بر حوزه تشخیص و دست‌یابی به تشخیص‌های به موقع، سریع و ارزان در کشور، برنامه توسعه زنجیره ارزش فناوری‌های میکرو در راستای این هدف دومین فراخوان "طراحی و تولید زیرساخت‌ها و ابزارهای آزمون‌های تشخیص بر بالین" را برگزار می‌کند. هدف از این فراخوان شناسایی تیم‌ها و شرکت‌های فناور این حوزه و پتانسیل‌های موجود در کشور و حمایت از آن‌ها برای تولید و توسعه تست‌های تشخیص بر بالین است تا بتواند فاصله موجود بین کشور و دنیا در حوزه تشخیص بر بالین را کاهش دهد و در سال‌های آتی شاهد رشد و توسعه این حوزه و به تبع آن بهره‌مندی کشور از نتایج کسب‌شده باشیم. از این رو از صاحبان ایده، محققان، فناوران و شرکت‌های فناور دعوت می‌شود طرح‌های خود در زمینه طراحی و ساخت زیرساخت‌ها و تست‌ها و ابزارهای تشخیص بر بالین در محورهای ذکر شده در ادامه را از طریق لینک ثبت نام ارسال نمایند.

 

محورهای دومین فراخوان

  • فناوری‌های تکثیر نوکلئیک اسیدی
  • زیست‌حسگرهای الکتروشیمیایی و سنجش‌های آنزیمی به ویژه بر بستر کاغذ و ابزارهای میکروسیالاتی
  • آشکارسازی براساس روش‌های فلورسنس و کمی لومینسنس به ویژه برای سنجش‌های ایمنی با حساسیت بالا
  • انواع پلتفرم‌های میکروسیالاتی به ویژه پلتفرم‌های میکروسیالاتی جریان آرام تحت فشار
  • پلتفرم‌های مبتنی بر کاغذ
  • تصویربرداری و پردازش تصویر با هدف رنگ سنجی و شناسایی و شمارش سلولی

 

شرایط پذیرش طرح‌های پیشنهادی

  • تعریف مسئله و راهکار طرح پیشنهادی کاملا روشن و کارا باشد.
  • روش‌های ارائه شده برای شناسایی نشانگر هدف مبتنی بر اصول علمی و فنی و قابل اثبات با کمک نمونه‌های مشابه تجاری، مقالات علمی معتبر و پتنت‌های گرنت‌شده باشد.
  • نتایج ارائه شده تایید کننده قابلیت روش انتخاب شده برای سنجش نشانگر هدف و انطباق روش با کاربری به صورت تست تشخیص بر بالین باشند.
  • ارزیابی هزینه و زمان اجرای طرح مبتنی بر ارزیابی‌های معتبر باشند.
  • با توجه به اهمیت اخذ مجوزهای مربوطه از اداره کل تجهیزات پزشکی یا سازمان غذا و دارو جهت ورود به بازار برای این دسته از محصولات، قابلیت اخذ مجوز یا تاییدیه از اورگان‌های نظارتی و رعایت اصول استاندارد در طراحی و ساخت تست‌های تشخیص بر بالین ضروری است.
  • طرح پیشنهادی قابلیت تبدیل شدن به یک آزمون تشخیص بر بالین تجاری را دارا باشد.
  • طرح‌های دارای نمونه آزمایشگاهی یا نمونه اولیه از اولویت حمایتی برخوردار خواهند شد.

 

 

حمایت‌های مورد نظر برای این فراخوان

1- حمایت مالی بلاعوض برنامه توسعه زنجیره ارزش فناوری‌های میکرو ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو تا سقف 5 میلیارد ریال
2- مشاوره تخصصی در جهت ساخت MVP
3- مشاوره در جهت اخذ مجوز‌های محصول تجاری
4- کمک به تجاری‌سازی محصول

 

مراحل و زمان بندی شرکت در فراخوان

مرحله 1: ثبت نام و ارسال طرح : در این مرحله فناوران فرصت دارند تا 25 خرداد ماه با مراجعه به لینک درج شده، اقدام به ارسال طرح خود در قالب تعیین شده کنند.
مرحله 2: غربالگری اولیه: در این مرحله متخصصان به غربالگری طرح‌ها بر اساس معیارهای تعیین شده می‌پردازند و طرح‌های منتخب به مرحله بعدی راه می‌یابند.
مرحله 3: داوری حضوری: طرح‌های تایید شده از مرحله قبل طی یک جلسه داوری حضوری با حضور داوران تخصصی مورد داوری قرار می‌گیرند و بر اساس نوع و سطح آمادگی فناوری طرح، مسیر بعدی آن‌ها تعیین می‌شود.
مرحله 4: اقدام حمایتی:
1-4: طرح‌های منتخب با سطح آمادگی فناوری 4 و بالاتر، بر اساس نوع طرح تا سقف 5 میلیارد ریال جهت ساخت MVP و اخذ مجوزها حمایت دریافت خواهند کرد.
2-4: در صورتی که سطح آمادگی فناوری طرحی کمتر از 4 باشد اما جذابیت طرح و پتانسیل فنی تیم فناور بالا باشد، می‌تواند برای دریافت حمایت از طریق برنامه میکرو به سایر بخش‌های ستاد نانو معرفی ‌شود یا در مواردی معدود از حمایت برنامه توسعه زنجیره ارزش فناوری‌های میکرو برخوردار شود.
مرحله 5: در صورت موفقیت تیم یا شرکت فناور در ساخت MVP، برنامه توسعه زنجیره ارزش فناوری‌های میکرو از روند تجاری‌سازی محصول و اخذ مجوز نیز حمایت خواهد کرد.

 

راه‌های ارتباطی و لینک‌ ثبت نام فراخوان

شماره تماس: 63102380-021

ایمیل: poct@nano.ir

فرم ثبت نام:

 


[1] In-Vitro Diagnostic

اشتراک گذاری: 

نظرات کاربران