حمایت از سمینارهای ترویجی دانشجویی، دانش آموزی و دبیران
یکی از سرفصلهای سند راهبردی توسعه فناوری نانو (موسوم به سند راهبرد آینده و مصوب هیئت دولت)، ترویج و فرهنگسازی است. این سرفصل به ترویج و اطلاع رسانی عمومی در مورد علم، فناوری و صنعت نانو توجه دارد. از این رو مخاطبان برنامههای این کارگروه را طیف وسیعی از مردم، چه به عنوان مصرفکننده و چه به عنوان عضوی از چرخه تولید علم، فناوری و صنعت، تشکیل میدهند. به صورت کلی میتوان این مخاطبان را به چهار دسته تقسیم نمود: 1- دانش آموزان و دبیران 2- دانشجویان و دانشگاهیان 3- مدیران، صنعتگران، فعالان اقتصادی 4- عموم مردم.
در راستای حمایتهای تشویقی ستاد ویژة توسعه فناورینانو از فعالیتهای ترویجی و آموزشی فناوری نانو، این ستاد از کلیه نهادهای ترویجی اعم از گروههای دانشجویی، شرکتهای آموزشی، ادارات و پژوهشسراهای آموزش و پرورش که در ستاد نانو به ثبت رسیده باشند و اقدام به برگزاری سمینار ترویجی و آموزشی با موضوع فناوری نانو نمایند، حمایت میکند. هدف از برگزاری سمینارهای ترویجی، آشنایی علاقمندان با علوم و فناوری نانو و زمینهسازی تحقیق و پژوهش آنها در این حوزه است.
جهت کسب اطلاعات در خصوص نهادهای ترویجی و نحوه ثبت یک نهاد ترویجی به بخش «نهادهای ترویجی» در سایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو مراجعه نمایید. مسئولیت ترویج و آموزش فناوری نانو و انتقال مفاهیم به علاقمندان نانو فناوری در رویدادهای آموزشی – ترویجی بر عهده مدرسان فناوری نانو است. این مدرسان به دو بخش اصلی تقسیم میشوند: گروه اول مدرسانی هستند که در آزمون توانمندی تدریس و یا مسابقه ملی نانو شرکت نمودهاند و گواهی توانمندی تدریس با یکی از ترازهای "الف"، "ب" یا "ج" دریافت نمودهاند و گروه دوم نیز اعضای هیئت علمی دانشگاهها هستند که راهنمایی پایان نامههای ارشد و دکتری نانو که در ستاد نانو به ثبت رسیده و از حمایت مالی برخوردار شده است را بر عهده داشتهاند.
چرخه پرداخت حمایت تشویقی سمینارهای ترویجی
حمایت از کارگاههای آمادگی مسابقه ملی دانشجویی و المپیاد دانش آموزی فناوری نانو
در راستای حمایتهای تشویقی
ستاد ویژة توسعة فناورینانو از فعالیتهای ترویجی و آموزشی فناورینانو، این
ستاد از برگزاری کارگاههای آمادگی مسابقه ملی دانشجویی و المپیاد دانش آموزی
فناوری نانو حمایت میکند.
مسابقه ملی دانشجویی فناوری نانو
مسابقات دانشجویی فناوری نانو هر ساله با گستره ملی، توسط کارگروه ترویج و آموزش عمومی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با حضور هزاران نفر از علاقمندان به فناوری نانو برگزار میگردد. هدف از برگزاری این مسابقه که بزرگترین رقابت علمی دانشجویی کشور در زمینه فناوری نانو است، ایجاد فضای رقابتی سالم به منظور افزایش آشنایی دانشجویان با فناوری نانو، گسترش آموزش فناوری نانو در دانشگاهها و دیگر مراکز علمی – آموزشی کشور و جهتدهی فعالیتهای آموزشی و حمایتهای تشویقی صورت گرفته از سوی ستاد توسعه فناوری نانو است. علاقمندان به فناوری نانو میتوانند با شرکت در این آزمون، میزان آشنایی خود با فناوری نانو را مورد ارزیابی قرار دهند و برای ارتقاء سطح آگاهی خود برنامه ریزی و تلاش نمایند. به علاوه این آزمون بستری مناسب برای رقابت سازنده نهادهای ترویجی فناوری نانو، شرکتهای آموزشی، مدرسان و متخصصان فناوری نانو برای کیفیت بخشی به فرآیند آموزش فناوری نانو و گسترش بیشتر این فناوری نوین است. کلیه افراد علاقمند به فناوری نانو در تمامی رشتههای دانشگاهی مرتبط، دانشجویان، فارغ التحصیلان، اساتید، کارمندان، دانش آموزان و معلمان امکان حضور در این مسابقه را دارند. سرفصلهای مسابقه عبارتند از: مفاهیم پایه، نانو ساختارها، روشهای ساخت و سنتز نانو ساختارها، روشها و تجهیزات شناسایی و آنالیز، کاربردهای فناوری نانو و تجاری سازی فناوری نانو. ارزیابی نهایی آزمون بر اساس مقطع تحصیلی و در دو گروه صورت خواهد گرفت: 1- گروه تحصیلات تکمیلی و 2- مقطع کارشناسی و پایین تر. همچنین در این آزمون تعدادی سوال تشریحی علاوه بر سوالات چهار گزینهای ارائه خواهد شد تا داوطلبان دریافت گواهی توانمندی تدریس فناوری نانو به آن پاسخ دهند. اعطای گواهی توانمندی تدریس منوط به کسب حد نصاب علمی در آزمون چهار گزینهای است.
المپیاد دانش آموزی علوم و فناوری نانو
المپیاد دانش آموزی علوم و فناوری نانو، فعالیتی است که ابتکار برگزاری آن با این عنوان متعلق به کشور ماست؛ به این معنا که در کشورهای دیگر مسابقات دانشآموزی با تعیین یک طرح مشخص و یا اردوهای یک هفتهای آموزش فعالیتهای آزمایشگاهی برگزار میشود. اما ترکیب مناسبی از رقابت همزمان در حیطه تئوری و عملی که همه مباحث اصلی مطرح در علوم و فناوری نانو را در برگیرد، تا به حال در هیچ کشوری اجرا نشده است. المپیاد علوم و فناوری نانو، با هدف شناسایی استعدادهای برتر دانشآموزی، کمک به پایدار سازی جریان تربیت نیروی انسانی در فناوری نانو و کمک به پیشتازی کشور در آموزش فناوری نانو برای اولین بار در تیرماه سال 1389 برگزار شد. این المپیاد شامل دو مرحله است، آزمون مرحله اول این المپیاد به صورت تئوری، شامل سوالات چهارگزینهای از مباحث مختلف فناوری نانو مانند مفاهیم و مبانی علوم نانو، روشهای ساخت در مقیاس نانو، نانومواد و نانوساختارها، شبیهسازی در مقیاس نانو، کاربرد نانو در صنایع مختلف و مشخصهیابی نانومواد است. برگزیدگان مرحله اول در گام بعد یک اردوی عملی- آموزشی ده روزه را در یک مرکز معتبر علمی-پژوهشی کشور میگذرانند. در این مرحله، دانشآموزان ضمن فراگیری روشهای ساخت و کاربرد نانومواد در آزمایشگاه و شرکت در کارگاههای شبیه سازی نانو، از مراکز فعال کشور در حوزه فناوری نانو بازدید میکنند. در پایان، دانشآموزان برای کسب مدال طلا، نقره و برنز در یک آزمون با هم به رقابت میپردازند. این آزمون در دو بخش سوالات کتبی و همچنین ارائه دستاوردهای علمی خود طی این دوره، در قالب مقاله علمی و ارایه شفاهی با حضور داوران متخصص علوم و فناوری نانو برگزار میشود.
چرخه پرداخت حمایت تشویقی کارگاههای آموزشی
دستوارلعمل اجرایی حمایت تشویقی از کارگاههای آمادگی مسابقه ملی دانشجویی و المپیاد دانش آموزی فناوری نانو
درج اخبار سمینارهای ترویجی و کارگاههای آموزشی فناوری نانو در سایت آموزش فناوری نانو
به منظور پشتیبانی و حمایت از رویدادهای ترویجی و آموزشی فناوری نانو برگزار شده توسط نهادهای ترویجی، بخش اخبار سمینارهای ترویجی و کارگاههای آموزشی در سایت آموزش فناوری نانو ایجاد شده است. هدف از ایجاد این بخش اطلاع رسانی رویدادهای آموزشی و ترویجیِ منطبق بر آیین نامه حمایتی ستاد نانو، قبل از برگزاری این رویدادها و تسهیل دسترسی داوطلبان به برنامههای ترویجی و آموزشی فناوری نانو در سراسر کشور میباشد. نهادهای ترویجی پس از مطالعه دقیق شرایط اعلام شده در فرم پیش نویس خبر، میتوانند نسبت به تنظیم و ارسال فرم به ایمیل student@nano.ir اقدام نمایید. خبرهای ارسالی پس از بررسی و تأیید توسط ستاد نانو، در سایت آموزش فناوری نانو اطلاع رسانی عمومی خواهند شد.
جهت در یافت فرم پیشنویس درج اخبار سمینارهای ترویجی و کارگاههای آموزشی فناوری نانو در سایت آموزش فناوری نانو، اینجا کلیک کنید.
درخواست اقلام آموزشی سمینارهای ترویجی و کارگاه های آموزشی فناوری نانو
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو علاوه بر حمایت مالی از رویدادهای ترویجی و آموزشی فناوری نانو، ماهنامه فناوری نانو، ماهنامه زنگ نانو و برخی محتواهای آموزشی را با تخفیف و یا به صورت رایگان در اختیار مجریان سمینارهای ترویجی و کارگاههای آموزشی فناوری نانو برای توزیع در بین شرکتکنندگان این برنامهها قرار میدهد. هدف از اجرای این طرح، دسترسی بیشتر علاقمندان فناوری نانو به منابع آموزشی استاندارد و برتر فناوری نانو و همچنین افزایش کیفیت و محتوای آموزشی سمینارهای ترویجی و کارگاههای آموزشی فناوری نانو میباشد.
جهت دریافت فرم درخواست اقلام آموزشی سمینارها و کارگاه ها، اینجا کلیک کنید.
تعداد رویدادهای دانش آموزی و دبیران مورد حمایت