مقدمه

با توجه به لزوم توسعه فناوری و نوآوری و اهمیت و جایگاه سرمایه‌های انسانی متخصص در فرآیند کلان توسعه فناورانه و نوآورانه کشور، نیاز به سرمایه انسانی خلاق و فناور با سرعتی روزافزون در حال افزایش است‌. با فراگیر شدن مهاجرت‌های بین المللی خصوصا مهاجرت تحصیلی ظرفیت قابل توجهی از متخصصان شاخص و توانمند ایرانی در سایر کشورها در حال فعالیت بوده و تمایل به مشارکت در توسعه کشور در بخشی از این متخصصان وجود دارد‌.
برنامه همکاری با متخصصان و فناوران ایرانی خارج از کشور با تلاش بر حل چالش‌ها، پروژه‌های صنعتی و High-tech اولویت‌دار کشور و انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به داخل توسط معاونت توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری و با همکاری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، شتاب‌دهنده‌ها، مراکز نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعتی منتخب کشور به عنوان "پایگاه میزبان" اجرا می‌شود‌.
تلاش برنامه بر رفع نیازهای فناورانه و پژوهشی با تمرکز بر حوزه‌های دارای اولویت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، سازمان‌های دولتی و بخش‌های خصوصی و اجرای پروژه‌های صنعتی و خدمات دانش‌بنیان بر اساس نیاز بازار؛ از طریق راه اندازی کسب و کارهای فناورانه، انجام پروژه‌های پسادکتری صنعتی و پژوهشی، پروژه‌های فرصت مطالعاتی، جذب استاد مدعو و معین، پروژه‌های نظام وظیفه تخصصی، برگزاری سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی و ارائه حمایت‌های خدماتی (تسهیل و تسریع دسترسی ایرانیان خارج از کشور در جامعه مقصد به خدمات مورد نیاز نظیر کنسولی، تحصیلی، نظام وظیفه، شغلی، ثبتی، سرمایه‌گذاری، حقوقی و قضائی‌) است که به ارتباط موثر متخصص و مراکز علمی و فناوری برگزیده کشور بیانجامد؛ و شرایط انتقال دانش و تکنیک‌های جدید فراهم و انتقال و بازگشت نخبگان به کشور تسهیل شود‌.

 
تعاریف
 

متخصصان ایرانی خارج از کشور:دانش آموختگان، متخصصان، فناوران و اساتید ایرانی خارج از کشور که در حال حاضر ساکن ایران نیستند یا از تاریخ بازگشت ایشان به کشور بیش از دو سال نگذشته باشد و حداقل به مدت دو سال خارج از کشور فعالیت داشته باشند‌؛

مرکز:مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری؛

پایگاه میزبان:دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، شتاب‌دهنده‌های تخصصی، شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعتی منتخب که در طرح حاضر مشارکت می‌کنند؛

نظام ارزیابی: منظور نظام ارزیابی دانشگاه یا موسسات تحقیقاتی برتر است که بر اساس نظام‌های رتبه بندی Times Higher Education (برای دانشگاه‌ها‌) و Scimago (برای موسسات تحقیقاتی برتر‌) انجام می‌گیرد‌. به عنوان مثال دانشگاهی که در نظام رتبه بندی Times Higher Education رتبه پایین تر از ۱۰۰ داشته باشد، در این آیین نامه جز ۱۰۰ دانشگاه برتر محسوب می‌شود؛

دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد:فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد یا دوره‌های معادل آن همچون "دکتری حرفه‌ای"؛

دانش آموختگان دوره دکتری:فارغ التحصیلان دوره دکتری تخصصی یا دوره‌های معادل آن همچون "تخصص بالینی،تخصص پزشکی و فوق تخصص"؛

اساتید:اساتید ایرانی شاغل در یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی خارج از کشور با مرتبه علمی استاد تمام، دانشیار یا استادیار؛

فناوران:متخصصان ایرانی خارج از کشور دارای حداقل دو سال سابقه فعالیت در شرکت‌های فناور خارج از کشور با سمت کارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه (R&D) یا مدیر در یکی از مؤسسات یا شرکت‌های شاخص علمی، فناوری، پژوهشی و صنعتی خارج از کشور و افراد دارای تجربه راه اندازی کسب و کار؛

کمیته تخصصی: کمیته ارزیابی درخواست‌های فعالیت فناورانه شامل نمایندگان مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری، معاونت علمی و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، داور فنی، داور کسب و کار و نماینده پایگاه؛

شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان: شرکت‌های دارای واحد تحقیق و توسعه فعال، تجربه اجرای پروژه‌های بین المللی و سابقه جذب نخبگان و متخصصان ایرانی خارج از کشور‌.
 
اهداف
 
  • استفاده از ظرفیت علمی و حرفه‌ای متخصصان ایرانی خارج از کشور در مراکز علمی، فناوری و صنعتی کشور؛
  • ترغیب، تسهیل و ایجاد انگیزه برای بازگشت متخصصان ایرانی خارج از کشور؛
  • ایجاد حس تأثیرگذاری و اثربخشی نخبگان خارج از کشور در حوزه تخصصی خود در داخل کشور؛
  • فراهم کردن شرایط مناسب توسعه فناوری‌های نوظهور و پیشرفته در کشور و انتقال مهارت‌ها، روش‌ها و قابلیت‌های خدماتی نوین به داخل، در قالب طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی؛
  • کمک به تأسیس شرکت‌های فناور در حوزه فناوری‌های پیشرفته؛
  • فراهم کردن شرایط تردد نخبگان و افزایش ارتباط و میزان مشارکت ایشان، در فعالیت‌های مرتبط با حوزه علم و فناوری؛
  • ایجاد انگیزه و احساس مسئولیت در نخبگان ایرانی خارج از کشور نسبت به توسعه علم و فناوری در داخل کشور؛
  • شناسایی متخصصان توانمند و استفاده از توان تخصصی نخبگان برای حل مسائل پژوهشی و فناورانه کشور؛
  • ایجاد ارتباط مراکز علمی/ فناورانه کشور با مراکز علمی/ فناورانه بین المللی با توجه به شبکه ارتباطی متخصصان در خارج از کشور؛
  • کمک به توسعه محصولات و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان دارای واحد تحقیق و توسعه با استفاده از ظرفیت متخصصان ایرانی خارج از کشور‌.
 
حمایت‌ها

۳- حمایت دوره پسا دکتری پژوهشی/صنعتی

۳-۱- متخصصان ایرانی خارج از کشور برای استفاده از حمایت پسادکتری باید یکی از شرایط زیر را دارا باشند:

۳-۱-۱- دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ براساس نظام ارزیابی؛

۳-۱-۲- دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱۰۱ تا ۲۰۰ بر اساس نظام ارزیابی و با کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱)؛

۳-۱-۳- متقاضیانی که دوره پسادکتری خود را به مدت حداقل دو سال در یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس نظام ارزیابی گذرانده‌اند، در صورت کسب حداقل ۳۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱‌)؛

۳-۱-۴- متقاضیانی که دوره تکمیلی تخصصی/Fellowship خود را به مدت حداقل دو سال در یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰بر اساس نظام ارزیابی گذرانده‌اند، با کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱‌)؛

۳-۱-۵- دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه بالاتر از ۲۰۰ بر اساس نظام ارزیابی، در صورتی که دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد خود را در یکی از دانشگاه‌های دولتی کشور (۱۵ دانشگاه برتر بر اساس رتبه بندی ISC) گذرانده‌اند، در صورت کسب حداقل ۴۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱‌)‌.

تبصره ۱-دوره پسادکتری متقاضیان مشمول بند ۳-۱-۵، صرفا در صورت تولید محصول در پروژه (MVP/Prototype دارای ویژگی تکرارشوندگی و رویکرد ورود به بازار‌) قابل تمدید است‌.

۳-۲- گزینش نهایی از بین داوطلبان حائز شرایط، با توجه به پیشینه و توانایی‌های علمی-پژوهشی و بر اساس پروپوزال تحقیقاتی ‌‌(پیوست شماره ۲) توسط پایگاه میزبان انجام می‌شود‌.

۳-۲-۱- گزینش نهایی متقاضیان حوزه علوم انسانی و هنر که در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد از یکی از دانشگاه‌‌های دولتی داخل کشور فارغ التحصیل شده‌اند، در صورت کسب ۲۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱‌)، با توجه به توانایی‌های علمی-پژوهشی و بر اساس پروپوزال تحقیقاتی‌‌ (پیوست شماره ۲) توسط پایگاه میزبان انجام می‌شود‌.

۳-۳- امکان انجام پسادکتری در مجموعه‌های فناور و صنعتی برای محقق وجود دارد‌. در این مدل همکاری:

۳-۳-۱- پایگاه میزبان یکی از مجموعه‌های فناور مورد تایید مرکز بوده و پروژه با مشارکت عضو هیات علمی یکی از پایگاه‌های میزبان در بخش تحقیق و توسعه مجموعه فناور، قابل انجام است‌.

۳-۳-۲- ۵۰ درصد از اعتبار پژوهشی محقق توسط مرکز و ۵۰ درصد اعتبار پژوهشی توسط مجموعه فناور و صنعتی تامین می‌شود‌.

۳-۳-۳- این پروژه می‌بایست منجر به دستیابی به یکی از موارد زیر شود: انجام طرح پژوهشی شاخص؛ تولید محصول؛ توسعه محصول یا ثبت اختراع بین المللی‌.

۳-۴- حمایت در نظر گرفته شده شامل موارد ذیل است:

۳-۴-۱- مدت زمان قرارداد ۱۲ ماه است‌.

۳-۴-۲- مبلغ ماهانه ۲۱ میلیون تومان (معادل حقوق ماهانه استادیار پایه یک دانشگاه تهران‌) به صورت ناخالص پس از کسر کسورات قانونی (مالیات‌) جهت پرداخت حقوق اختصاص می‌یابد‌.

۳-۴-۳- مبلغ تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به عنوان اعتبار پژوهشی وابسته به پروپوزال محقق اختصاص می‌یابد‌.

تبصره ۲- سقف اعتبار دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۲۰ براساس نظام ارزیابی ۲۰۰ میلیون تومان است که صرفا به پروژه‌های شاخص و کاربردی در حوزه‌های اولویت دار اختصاص می‌یابد‌.

تبصره ۳-پایگاه میزبان موظف است اعتبار را به صورت مستقیم در اختیار محقق قرار داده و گزارش پروژه، دستاوردها و نتایج حاصل شده و موارد هزینه کرد اعتبار را در پایان قرارداد، طی نامه رسمی به مرکز اعلام کند‌.

تبصره ۴- اعتبار پژوهشی باید صرفا در جهت پیشبرد اهداف پروژه دوره پسادکتری و در زمینه‌هایی از قبیل خرید مواد، قطعات، تجهیزات رایانه‌ای، تجهیزات آزمایشگاهی، هزینه نیروی انسانی، سفرهای مرتبط با انجام پروژه و .‌.‌. هزینه گردد و امکان تخصیص اعتبار برای مواردی که خارج از اهداف اصلی پروژهی پسادکتری است، وجود ندارد‌. در صورتی که اعتبار پژوهشی محقق به صورت کامل صرف انجام پروژه نشود، باقیمانده اعتبار در اختیار محققین بعدی برنامه قرار می‌گیرد‌. موارد هزینه کرد باید مورد تایید و موافقت محقق، استاد میزبان و پایگاه میزبان باشد‌.

تبصره ۵- لوازم خریداری شده با استفاده از اعتبار پژوهشی به غیر از لپ تاپ، متعلق به پایگاه میزبان بوده و پس از اتمام قرارداد محقق، در اختیار محققین بعدی برنامه قرار خواهد گرفت‌. در صورت ضروری بودن خرید لپ تاپ در پیشبرد پروژه لپ تاپ خریداری شده پس از اتمام قرارداد، در اختیار محقق قرار خواهد گرفت‌.

۳-۴-۴- تامین موارد زیر برای متقاضی توسط پایگاه میزبان انجام می‌گیرد:

  • فضای استقرار و کامپیوتر شخصی مناسب (با اولویت استفاده از لپ تاپ‌های خریداری شده محققان قبلی برنامه‌)؛
  • دسترسی به آزمایشگاه و کتابخانه؛
  • صدور کارت شناسایی و کارت ویزیت؛
  • دسترسی به امکانات ورزشی و رفاهی‌.

۳-۴-۵- تخفیف ۹۰ درصد تا سقف ۱۰ میلیون تومان اعتبار ویژه متخصصان ایرانی خارج از کشور جهت استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کشور (labsnet.ir) و بهره مندی از طرح‌های عمومی ویژه پژوهشگران پسادکتری که توسط شبکه آزمایشگاهی در هر فصل از سال برقرار می‌گردد، اختصاص می‌یابد‌. برای دریافت این حمایت، متقاضی می‌بایست نسبت به ثبت درخواست از طریق تکمیل فرم مربوطه و ارسال برای مرکز اقدام کند (پیوست شماره ۳‌)‌.

۳-۴-۶- برای هر متقاضی در ۱۲ ماه، ۳۰ روز مرخصی استحقاقی در نظر گرفته می‌شود‌. همچنین ۱ ماه مرخصی جهت انجام فرآیند ارزیابی مدارک تحصیلی و شغل یابی متقاضی با هماهنگی پایگاه میزبان در خصوص زمان انجام آن در نظر گرفته شده است‌.

۳-۴-۷- تامین هزینه بیمه پایه (حرف و مشاغل آزاد‌) که به میزان ۱۲۰۰۰۰۰ تومان در حقوق ماهانه محقق در نظر گرفته شده است و متقاضی می‌بایست شخصا نسبت به پرداخت آن (با حداقل دستمزد و نرخ ۱۸ درصد‌) در وجه تأمین اجتماعی اقدام کند (پیوست شماره ۴‌).

۳-۴-۸- بیمه تکمیلی متقاضی و افراد تحت تکفل توسط مرکز ارائه می‌شود‌. برای دریافت این حمایت متقاضی می‌بایست بلافاصله پس از انعقاد قرارداد و جاری شدن بیمه پایه، نسبت به ثبت درخواست بیمه تکمیلی از طریق تکمیل فرم مربوطه و ارسال برای مرکز، اقدام کند (پیوست شماره ۴‌)‌.

۳-۵- تمدید قرارداد متقاضیان در صورت احراز یکی از شرایط ذیل به مدت حداکثر ۱۰ ماه برای رشته‌های علوم پایه و علوم پزشکی و حداکثر ۶ ماه برای سایر رشته‌ها امکان پذیر خواهد بود:

  • ثبت حداقل یک اختراع معتبر بین المللی؛
  • ایفای نقشی مؤثر در یک پروژه کاربردی منجر به تولید محصول (با تقاضای پایگاه میزبان و ارائه ادله به مرکز‌)؛
  • تاسیس رشته یا گروه دانشگاهی جدید؛
  • تعریف پروژه مشترک با موسسات علمی خارج از کشور و جذب اعتبار پژوهشی بین المللی بیش از ۱۰۰ هزار دلار؛
  • همکاری با اساتید برنده جایزه نوبل در پروژه پسادکتری؛
  • انتشار فصل کتاب در انتشارات بین المللی معتبر، خروجی مستقیم پروژه پسادکتری صرفا در رشته‌های علوم پایه و علوم انسانی؛
  • پذیرش مقاله در نشریات بین المللی معتبر، خروجی مستقیم پروژه پسادکتری صرفا در رشته‌های علوم پایه (حداقل یک مقاله در نشریه Q1 یا دو مقاله در نشریه Q2) و رشته‌های علوم انسانی (حداقل یک مقاله در نشریه Q1 یا دو مقاله در نشریه علمی پژوهشی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی‌)‌.

تبصره ۶- سقف تمدید براساس میزان پیشرفت پروژه تعیین می‌شود‌. متقاضی می‌بایست درخواست تمدید قرارداد را به همراه توصیه نامه استاد میزبان، ارائه گزارش فعالیت‌های انجام شده طی دوره پسادکتری و دستاوردها و برنامه پیش بینی شده برای انجام در دوره تمدید و خروجی نهایی ارسال کند‌.

تبصره ۷- در صورت تمدید قرارداد، از میان حمایت‌های بند ۳-۴، موارد ۳-۴-۲ و ۳-۴-۴ همچنان فراهم خواهد بود‌. در رابطه با بند ۳-۴-۶ در ازای ۶ ماه تمدید قرارداد، ۱۵ روز مرخصی استحقاقی و در ازای ۱۰ ماه تمدید قرارداد، ۲۲ روز مرخصی استحقاقی امکانپذیر است‌. در رابطه با حمایت‌های بند ۳-۴-۳ و ۳-۴-۵ نیز در صورت عدم استفاده از تمام یا بخشی از آنها در مدت زمان ۱۲ ماه، اعتبار مذکور در زمان تمدید قرارداد قابل استفاده خواهد بود‌.

تبصره ۸-در صورتی که بین پایان قرارداد و ارائه درخواست تمدید قرارداد محقق بیش از ۶ ماه فاصله باشد، این درخواست در صورتی بررسی می‌شود که شرایط رزومه متقاضی، منطبق بر آیین نامه پذیرش محقق پسادکتری در همان سال باشد‌.

۳-۶- انتخاب اساتید میزبان بر اساس اولویت‌های علمی و فناورانه، توسط پایگاه میزبان یا به درخواست متقاضی و با رعایت قوانین داخلی پایگاه میزبان انجام خواهد شد .

۳-۷- با توجه به ماهیت پژوهشی دوره پسادکتری، پایگاه میزبان نمی‌تواند تدریس بیش از ۶ واحد درسی را (با هدف ارزیابی درخصوص جذب‌) در طول مدت قرارداد از محقق درخواست کند و تمرکز فعالیت بر انجام پروژه پژوهشی خواهد بود‌.

تبصره ۹- با توجه به تمام وقت بودن دوره پسادکتری یکی از شروط بهره مندی از این دوره، عدم اشتغال به کار در مؤسسات دیگر است و متقاضی نمی‌تواند همزمان عضو هیات علمی بوده یا موقعیت شغلی تمام وقت دیگری داشته باشد‌. مسئولیت عدم اظهار این موضوع به عهده متقاضی بوده و در صورت عدم رعایت این مورد همکاری متوقف شده و لازم است وجوه دریافت شده توسط متقاضی مسترد گردد‌.

تبصره ۱۰-شرط سنی متقاضیان دوره پسادکتری ۴۳ سال است‌.

 

۴- حمایت دوره فرصت مطالعاتی

۴-۱- متخصصان ایرانی خارج از کشور برای استفاده از حمایت دوره فرصت مطالعاتی باید یکی از شرایط زیر را دارا باشند:

۴-۱-۱- اساتید دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۲۰۰ بر اساس نظام ارزیابی با سابقه تدریس تمام وقت در خارج از کشور با کسب ۳۰۰ امتیاز از جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱)

۴-۱-۲- دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۵۰ بر اساس نظام ارزیابی همراه با سابقه دوره پسادکتری یکی از ۵۰ دانشگاه برتر و کسب حداقل ۴۰۰ امتیاز از جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱)

۴-۲- گزینش نهایی از بین داوطلبان حائز شرایط، با توجه به پیشینه و توانایی‌های علمی-پژوهشی و بر اساس پروپوزال تحقیقاتی توسط پایگاه تخصصی همکار انجام می‌شود‌.

۴-۳- حمایت در نظر گرفته شده شامل موارد ذیل است:

۴-۳-۱- مدت زمان استفاده از این حمایت ۳ تا ۱۲ ماه است‌.

تبصره ۱۱- در صورت درخواست مستقیم رئیس پایگاه میزبان و با تایید مرکز، تمدید مدت زمان استفاده از این حمایت تا ۶ ماه امکانپذیر است‌.

تبصره ۱۲- امکان همکاری مجازی برای اساتید شاغل در دانشگاه‌های خارج از کشور (متقاضیان بند ۴-۱-۱) وجود دارد‌.

۴-۳-۲- مبلغ ماهانه معادل با حقوق دریافتی اساتید دانشگاه با درجه علمی مشابه در دانشگاه تهران و پس از کسر کسورات قانونی جهت پرداخت حقوق به متقاضیان مشمول شرایط بند ۴-۱-۱ اختصاص می‌یابد‌.

۴-۳-۳- مبلغ ماهانه ۲۵ میلیون تومان به صورت ناخالص پس از کسر کسورات قانونی (مالیات‌) جهت پرداخت حقوق به متقاضیان مشمول شرایط بند ۴-۱-۲ اختصاص می‌یابد‌.

۴-۳-۴- اعتبار پژوهشی و فناوری تا سقف ۱۲۰ میلیون تومان متناسب با مدت دوره و نوع پروژه برای هر متقاضی اختصاص می‌یابد‌.

تبصره ۱۳- پایگاه میزبان موظف است اعتبار را به صورت مستقیم در اختیار محقق قرار داده و گزارش پروژه، دستاوردها و نتایج حاصل شده و موارد هزینه کرد اعتبار را در پایان قرارداد، طی نامه رسمی به مرکز اعلام کند‌.

۴-۳-۵- تخفیف ۹۰ درصد تا سقف ۱۰ میلیون تومان اعتبار ویژه متخصصان ایرانی خارج از کشور جهت استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کشور (labsnet.ir) و بهره مندی از طرح‌های عمومی ویژه پژوهشگران که توسط شبکه آزمایشگاهی در هر فصل از سال برقرار می‌گردد، اختصاص می‌یابد‌. برای دریافت این حمایت، متقاضی می‌بایست نسبت به ثبت درخواست از طریق تکمیل فرم مربوطه و ارسال برای مرکز اقدام کند (پیوست شماره ۳‌)‌.

 ۴-۳-۶- تامین هزینه بیمه پایه (حرف و مشاغل آزاد‌) که به میزان ۱,۲۰۰,۰۰۰ تومان در حقوق ماهانه محقق در نظر گرفته شده است و متقاضی می‌بایست شخصا نسبت به پرداخت آن (با حداقل دستمزد و نرخ ۱۸ درصد‌) در وجه تأمین اجتماعی اقدام کند (پیوست شماره ۴‌)‌.

 ۴-۳-۷- بیمه تکمیلی متقاضی و افراد تحت تکفل توسط مرکز در قرارداد‌های بیشتر از ۶ ماه ارائه می‌شود‌. برای دریافت این حمایت متقاضی می‌بایست بلافاصله پس از انعقاد قرارداد و جاری شدن بیمه پایه، نسبت به ثبت درخواست بیمه تکمیلی از طریق تکمیل فرم مربوطه و ارسال برای مرکز اقدام کند (پیوست شماره ۴‌)‌.

 ۴-۳-۸- در صورت درخواست متقاضی مبلغ ماهیانه تا سقف ۱۰ میلیون تومان جهت کمک هزینه اقامت با ارائه اسناد مربوطه (اجاره نامه معتبر‌) اختصاص می‌یابد‌.

تبصره ۱۴- پایگاه میزبان در صورت داشتن مهمانسرا و درخواست متقاضی، موظف به تامین محل اسکان متقاضیان مشمول بند ۴-۱-۱ است‌.

۴-۳-۹- تامین موارد زیر برای متقاضی که توسط پایگاه میزبان انجام می‌گیرد:

  • فضای استقرار و کامپیوتر شخصی مناسب؛
  • دسترسی به آزمایشگاه و کتابخانه؛
  • صدور کارت شناسایی و کارت ویزیت؛
  • دسترسی به امکانات ورزشی و رفاهی‌.

 

۵- حمایت از همکاری به عنوان استاد مدعو و معین

۵-۱- متخصصان ایرانی خارج از کشور برای استفاده از حمایت همکاری به عنوان استاد مدعو و معین باید شرایط زیر را دارا باشند:

۵-۱-۱- اساتید دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۲۰۰ بر اساس نظام ارزیابی با سابقه تدریس تمام وقت در خارج از کشور با کسب ۳۰۰ امتیاز از جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱‌)؛

۵-۱-۲- دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۵۰ بر اساس نظام ارزیابی همراه با سابقه دوره پسادکتری در یکی از ۵۰ دانشگاه برتر و کسب حداقل ۴۰۰ امتیاز از جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱‌)‌.

۵-۲- گزینش نهایی از بین داوطلبان حائز شرایط، با توجه به پیشینه، توانایی‌های علمی-پژوهشی و سابقه تدریس در دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور، توسط پایگاه تخصصی همکار انجام می‌شود‌.

۵-۳- حمایت در نظر گرفته شده شامل موارد ذیل است:

۵-۳-۱- مدت زمان استفاده از این حمایت ۱ تا ۱۲ ماه است‌.

تبصره ۱۵- در صورت درخواست مستقیم رئیس پایگاه میزبان و با تایید مرکز، تمدید مدت زمان استفاده از این حمایت تا ۶ ماه امکانپذیر است‌.

تبصره ۱۶- امکان همکاری مجازی برای اساتید شاغل در دانشگاه‌های خارج از کشور (متقاضیان بند ۵-۱-۱) وجود دارد‌.

۵-۳-۲- مبلغ ماهانه معادل با حقوق دریافتی اساتید دانشگاه با درجه علمی مشابه در دانشگاه تهران پس از کسر کسورات قانونی جهت پرداخت حقوق، به متقاضیان مشمول شرایط بند ۵-۱-۱ اختصاص می‌یابد‌.

۵-۳-۳- مبلغ ماهانه ۲۵ میلیون تومان به صورت ناخالص پس از کسر کسورات قانونی (مالیات‌) جهت پرداخت حقوق به متقاضیان مشمول شرایط بند ۵-۱-۲ اختصاص می‌یابد‌.

۵-۳-۴- تامین هزینه بیمه پایه (حرف و مشاغل آزاد‌) که به میزان ۱,۲۰۰,۰۰۰ تومان در حقوق ماهانه محقق در نظر گرفته شده است و متقاضی می‌بایست شخصا نسبت به پرداخت آن (با حداقل دستمزد و نرخ ۱۸ درصد‌) در وجه تأمین اجتماعی اقدام کند (پیوست شماره ۴‌)‌.

 ۵-۳-۵- بیمه تکمیلی متقاضی و افراد تحت تکفل توسط مرکز در قراردادهای بیشتر از ۶ ماه ارائه می‌شود‌. برای دریافت این حمایت متقاضی می‌بایست بلافاصله پس از انعقاد قرارداد و جاری شدن بیمه پایه، نسبت به ثبت درخواست بیمه تکمیلی از طریق تکمیل فرم مربوطه و ارسال برای مرکز اقدام کند (پیوست شماره ۴‌)‌.

۵-۳-۶- درصورت درخواست متقاضی مبلغ ماهیانه تا سقف ۱۰ میلیون تومان جهت کمک هزینه اقامت با ارائه اسناد مربوطه (اجاره نامه معتبر‌) اختصاص می‌یابد‌.

تبصره ۱۷- پایگاه میزبان در صورت داشتن مهمانسرا و درخواست متقاضی، موظف به تامین محل اسکان متقاضیان مشمول بند ۵-۱-۱ است‌.

 

۶- حمایت از فعالیت فناورانه (تاسیس شرکت نوپا‌)

۶-۱- متخصصان ایرانی خارج از کشور برای استفاده از حمایت تاسیس شرکت نوپا باید شرایط زیر را دارا باشند:

۶-۱-۱- دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۵۰ بر اساس نظام ارزیابی و دارای حداقل دو سال سابقه فعالیت در شرکت‌های فناور خارج از کشور با سمت بنیانگذار و هم بنیانگذار، کارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه (‌R&D) یا مدیر در یکی از مؤسسات یا شرکت‌های شاخص علمی، فناوری، پژوهشی و صنعتی خارج از کشور؛

۶-۱-۲- دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۵۰ بر اساس نظام ارزیابی؛

۶-۱-۳- دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد و دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه بالاتر از ۱۵۰ بر اساس نظام ارزیابی و دارای حداقل سه سال سابقه فعالیت در شرکت‌های فناور خارج از کشور با سمت بنیانگذار و هم بنیانگذار، کارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه ‌(R&D) یا مدیر در یکی از مؤسسات یا شرکت‌های شاخص علمی، فناوری، پژوهشی و صنعتی خارج از کشور؛

۶-۱-۴- متقاضیانی که دوره پسادکتری یا دوره تکمیلی تخصصی/Fellowship خود را به مدت حداقل دو سال در یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس نظام ارزیابی گذراندهاند و دارای حداقل دو سال سابقه فعالیت در شرکت‌های فناور خارج از کشور با سمت بنیانگذار و هم بنیانگذار، کارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه (R&D) یا مدیر در یکی از مؤسسات یا شرکت‌های شاخص علمی، فناوری، پژوهشی و صنعتی خارج از کشور باشند؛

۶-۱-۵- متقاضیانی که دوره فرصت مطالعاتی خود را به مدت حداقل دوسال در یکی از دانشگاه‌ها یا مؤسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۵۰ بر اساس نظام ارزیابی گذرانده‌اند و دارای حداقل دو سال سابقه فعالیت در شرکت‌های فناور خارج از کشور با سمت بنیان گذار و هم بنیانگذار، کارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه‌(R&D) یا مدیر در یکی از مؤسسات یا شرکت‌های شاخص علمی، فناوری، پژوهشی و صنعتی خارج از کشور باشند؛

۶-۱-۶- متقاضیانی که از حمایت پسادکتری ذیل این برنامه بهره مند شدهاند، در صورت رسیدن به نمونه اولیه (نمونه آزمایشگاهی‌) پس از اتمام قرارداد (قرارداد اصلی و دوره تمدید‌) و ارزیابی و تأیید اولیه در کمیته تخصصی، می‌توانند از حمایت فعالیت فناورانه استفاده کنند؛

تبصره ۱۸- امکان انجام فعالیت فناورانه از خارج از کشور برای دانشجویان سال سوم دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۵۰ و دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس نظام ارزیابی وجود دارد‌.

تبصره ۱۹-متقاضیانی که از خارج از کشور قصد مدیریت پروژه را دارند، برای انعقاد قرارداد می‌بایست طی ارسال ایمیل ضمن معرفی نماینده تیم، یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های ایران را نیز به عنوان نماینده اول یا دوم تیم به مرکز تعاملات معرفی کنند‌. مسئولیت پیگیری کلیه امور مرتبط با پیشرفت پروژه به عهده نماینده معرفی شده از طرف متقاضی است‌.

تبصره ۲۰- گزینش نهایی از بین داوطلبان حائز شرایط، با توجه به رزومه و پروپوزال ارائه شده، توسط کمیته تخصصی انجام می‌شود‌.

۶-۲- یکی از موارد ذیل می‌بایست توسط پایگاه میزبان و کمیته تخصصی، به عنوان خروجی فعالیت فناورانه در پایان قرارداد به مرکز ارائه شود:

  • تولید محصول اولیه (Prototype/MVP)
  • توسعه محصول یا اضافه کردن محصول به سبد فعلی

تبصره ۲۱- در صورت عدم حصول هیچ یک از خروجی‌های مورد انتظار، امکان پرداخت نهایی به متقاضی وجود ندارد‌.

۶-۳- در صورت توافق با یکی از پایگاه‌های میزبان، قرارداد بین متقاضی و پایگاه میزبان با جزئیات زیر در قالب پیوست شماره ۵ منعقد می‌شود:

۶-۳-۱- حمایت مالی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان طبق مصوبه کمیته تخصصی جهت اجرای طرح در نظر گرفته می‌شود‌.

۶-۳-۲- جدول زمان بندی و فازبندی عملکردی و خروجی مورد انتظار می‌بایست به قرارداد پیوست شود‌.

۶-۳-۳- پرداخت حمایت مالی با توجه به پیشرفت پروژه، تأیید ناظر طرح و کمیته تخصصی، به صورت مرحله‌ای طبق جدول زمان بندی تصویب شده صورت می‌پذیرد‌.

۶-۳-۴- مبلغ حمایتی در وجه متقاضی (نماینده متقاضی‌) یا پایگاه پرداخت خواهد شد‌.

۶-۳-۵- پایگاه میزبان مجاز نیست هیچ گونه مبلغی را بابت بیمه کسر کند‌.

۶-۳-۶- طبق قانون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور، باب اول اشخاص مشمول مالیات، ماده ۲، بند ۲ پایگاه میزبان مجاز نیست هیچگونه مبلغی را بابت مالیات کسر کند‌ (دستگاه‌هایی که بودجه آنها توسط دولت تامین می‌شود مشمول پرداخت مالیات‌های موضوع این قانون نیستند‌)‌.

۶-۳-۷- پایگاه میزبان مجاز است بابت نظارت به ازای هر قرارداد تأسیس شرکت، مبلغ ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان صرفا از محل اعتبار برنامه همکاری با متخصصان برداشت کند‌.

۶-۳-۸- تجهیزات خریداری شده با استفاده از حمایت مالی تخصیص یافته، متعلق به متقاضی است‌.

۶-۴- خدماتی که پایگاه میزبان می‌تواند به متقاضی ارائه دهد:

  • تأمین محل استقرار توسط پایگاه میزبان در صورت درخواست متقاضی؛
  • ارائه خدمات مشاوره توسعه کسب و کار، تأمین تجهیزات،امکانات آزمایشگاهی و ‌.‌.؛
  • سرمایه‌گذاری در شرکت به صورت توافقی توسط پایگاه میزبان؛

۶-۵- فرآیند اجرا شامل مراحل زیر است:

۶-۵-۱- پرکردن فرم ثبت نام در سامانه و ارائه پروپوزال اولیه، رزومه و سایر مدارک لازم توسط متقاضی؛

تبصره ۲۲- پروپوزال می‌بایست به زبان فارسی و در قالب پیوست شماره ۶ تنظیم شود .

۶-۵-۲- ارزیابی در کمیته تخصصی و در صورت تایید اولیه در کمیته تخصصی، ارجاع به پایگاه میزبان توسط مرکز؛

۶-۵-۳- پذیرش متقاضی و انعقاد قرارداد توسط پایگاه میزبان؛

۶-۵-۴- ارسال نامه شروع همکاری و قرارداد منعقد شده با متقاضی، از جانب پایگاه میزبان به مرکز؛

۶-۵-۵- پرداخت مرحله اول حمایت بدون نیاز به ارائه مستندات و آغاز فعالیت فناورانه توسط متقاضی؛

۶-۵-۶- ارائه گزارش‌های مرحله‌ای جهت بررسی روند پیشرفت اجرای طرح و تأیید پرداخت مرحله‌ای حمایت، در ازای ارائه رسید (در مواردی که دسترسی به فاکتور مقدور نیست‌) جهت پرداخت حقوق اعضای تیم، خرید تجهیزات، مواد اولیه، محل استقرار و سایر موارد؛

۶-۵-۷- ارائه گزارش و دستاورد نهایی و پرداخت مرحله نهایی حمایت؛

۶-۶- وظایف کمیته تخصصی عبارت است از:

۶-۶-۱- بررسی پروپوزال؛

۶-۶-۲- تعیین نیازهای پروژه (اجاره فضا، تجهیزات مورد نیاز، خدمات آزمایشگاهی مورد نیاز، مشاوره، خدمات توانمندسازی و سایر موارد‌)؛

۶-۶-۳- تعیین رقم حمایتی (سهم مرکز تعاملات، حمایت قابل دریافت صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات قابل دریافت از صندوق‌های سرمایه‌گذاری در صورت کسب خروجی لازم‌)؛

۶-۶-۴- تعیین جدول زمان بندی و خروجی‌های مورد انتظار؛

۶-۶-۵- تأیید تیم پروژه (طبق پروپوزال‌)؛

 

۷- حمایت از برگزاری سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی

۷-۱- متخصصان ایرانی خارج از کشور برای استفاده از حمایت برگزاری سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی می‌بایست یکی از شرایط زیر را دارا باشند:

۷-۱-۱- دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس نظام ارزیابی؛

۷-۱-۲- دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱۰۰ تا ۲۰۰ بر اساس نظام ارزیابی در صورت کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱‌)؛

۷-۱-۳- اساتید دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۳۰۰ بر اساس نظام ارزیابی با سابقه تدریس تمام وقت در خارج از کشور؛

۷-۱-۴- محققان پسادکتری دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس نظام ارزیابی با سابقه حداقل دو سال حضور در خارج از کشور و در صورت کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱)؛

۷-۱-۵- دانشجویان سال آخر دوره کارشناسی ارشد یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۵۰ بر اساس نظام ارزیابی و دانشجویان سال سوم و چهارم دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس نظام ارزیابی، در صورت کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱‌)؛

۷-۱-۶- دانش آموختگان دوره دکتری یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه بالاتر از ۲۰۰ بر اساس نظام ارزیابی، در صورتی که دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد خود را در یکی از دانشگاه دولتی کشور (۱۵ دانشگاه برتر بر اساس رتبه بندی ISC) گذرانده‌اند، در صورت کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱‌)؛

۷-۱-۷- دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد و دکتری دارای حداقل دو سال سابقه فعالیت در شرکت‌های فناور خارج از کشور با سمت کارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه (R&D) یا مدیر در یکی از مؤسسات یا شرکت‌های شاخص علمی، فناوری، پژوهشی و صنعتی خارج از کشور و افرادی که دارای تجربه راه اندازی کسب و کار هستند، در صورت کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱)‌.

۷-۲- گزینش نهایی از بین داوطلبان حائز شرایط، با توجه به پیشینه، توانایی‌ها و بر اساس موضوع و خلاصه سخنرانی یا کارگاه توسط پایگاه تخصصی همکار انجام می‌شود‌.

تبصره ۲۳-افرادی که درخواست بهرهمندی از حمایت‌های آموزشی و پژوهشی یا فناورانه ایشان مورد تایید قرار گرفته است، امکان استفاده از حمایت سخنرانی و کارگاه تخصصی را ندارند‌.

تبصره ۲۴- سقف استفاده از تسهیلات سخنرانی برای هر فرد به استثنای اساتید دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر، ۵ مرتبه با فاصله دو سال بوده و لازم است موضوع سخنرانی در هر درخواست متفاوت باشد‌.

۷-۳- حمایت در نظر گرفته شده شامل موارد ذیل است:

۷-۳-۱- در صورت برگزاری سخنرانی حضوری کمتر از سه ساعت در واحدهای دانشگاهی و پژوهشگاهی و فناور، میزان پرداخت ۱۰ میلیون تومان است‌.

۷-۳-۲- در صورت برگزاری کارگاه‌های تخصصی حضوری بیشتر از سه ساعت در واحدهای دانشگاهی و پژوهشگاهی و فناور، میزان پرداخت ۱۵ میلیون تومان است‌.

۷-۴- پایگاه میزبان موظف است شرایط برگزاری کارگاه یا ارائه سخنرانی در محیط تخصصی مناسب و با حضور دست اندرکاران علمی و حرفه‌ای مرتبط را فراهم کند‌.

تبصره ۲۵- امکان انجام سخنرانی مجازی در کنفرانس‌های معتبر داخلی، همراه با پرداخت تسهیلات وجود دارد‌.

 

۸- جایزه استادیاران جوان

۸-۱- متخصصان ایرانی خارج از کشور برای استفاده از جایزه استادیاران جوان باید شرایط زیر را دارا باشند:

۸-۱-۱- دانش آموختگان دوره دکتری از یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۵۰ با کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱) که در یکی از مراکز علمی کشور (دارای فراخوان در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا سایر دانشگاه‌ها‌) طی سه سال گذشته جذب شده‌اند‌.

۸-۱-۲- دانش آموختگان دوره دکتری از یکی از دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱۵۱ تا ۳۰۰ با کسب حداقل ۴۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱) که در یکی از مراکز علمی کشور (دارای فراخوان در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی‌) طی سه سال گذشته جذب شده‌اند‌.

۸-۱-۳- اساتید دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس نظام ارزیابی با سابقه تدریس تمام وقت در خارج از کشور با کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱‌) که در یکی از مراکز علمی کشور (دارای فراخوان در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا سایر دانشگاه‌ها‌) طی سه سال گذشته جذب شده‌اند‌.

۸-۱-۴- اساتید دانشگاه‌ها یا موسسات تحقیقاتی برتر با رتبه ۱۰۱ تا ۳۰۰ بر اساس نظام ارزیابی با سابقه حداقل دو سال تدریس تمام وقت در خارج از کشور با کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱) که در یکی از مراکز علمی کشور (دارای فراخوان در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی‌) طی سه سال گذشته جذب شده‌اند‌.

۸-۲- اختصاص مبلغ ۱۱۰ میلیون تومان به عنوان اعتبار پژوهشی؛ که به صورت یک مرحله‌ای بدون کسر مالیات (ماده ۱۴۴ قانون مالیات‌های مستقیم‌)، به عضو هیات علمی پرداخت خواهد شد‌.

 

۹- حمایت نظام وظیفه تخصصی

۹-۱- دانش آموختگان دوره دکتری، با کسب حداقل ۱۱۰ امتیاز و دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد، با کسب حداقل ۹۰ امتیاز بر اساس شیوه نامه شهید صیاد شیرازی بنیاد ملی نخبگان می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند‌.

تبصره ۲۶- مدارک تحصیلی خارج از کشور دانش آموختگان هریک از مراکز آموزش عالی، پژوهش و فناوری خارج از کشور باید تاییدیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را داشته باشد‌.

۹-۲- متقاضیان این تسهیلات با معرفی مرکز، دوره خدمت نظام وظیفه خود را، مشتمل بر "دوره آموزش نظامی" و "اجرای طرح پژوهشی، فناورانه، فرهنگی یا مشابه آن"، سپری کرده و کارت پایان خدمت دریافت می‌کنند‌.

تبصره ۲۷- موضوع و مکان اجرای طرح‌های این بند، بر اساس تشخیص ستادکل نیروهای مسلح تعیین می‌شود‌.

تبصره ۲۸-زمان دوره خدمت نظام وظیفه تخصصی حداقل برابر با نیمی از دوره رسمی نظام وظیفه سایر مشمولان هم تراز است که براساس مدت زمان اجرای طرح تعیین می‌شود‌.

۹-۳- متقاضیان این شیوه نامه مجازند قبل از دریافت کارت پایان خدمت، با اخذ گواهی بلامانع جهت استخدام از مرکز نخبگان نیروهای مسلح در دستگاه‌های غیر نظامی به استخدام درآیند‌.

۹-۴- پرداخت حقوق و بیمه خدمات درمانی در دوره نظام وظیفه تخصصی، مطابق با مقررات ستادکل نیروهای مسلح صورت می‌پذیرد‌.

 

۱۰- تسهیلات رفاهی مسکن

۱۰-۱- اساتید و دانش آموختگان دوره دکتری با کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز و دانش آموختگان کارشناسی ارشد با کسب حداقل ۲۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱) می‌توانند از تسهیلات وام خرید یا ساخت مسکن استفاده کنند‌.

تبصره ۲۹- میزان وام و شرایط تخصیص آن مطابق با ابلاغ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است‌.

۱۰-۲- دانش آموختگان ۱۰۰ دانشگاه یا موسسه تحقیقاتی برتر بر اساس نظام ارزیابی با کسب حداقل ۳۰۰ امتیاز بر اساس جدول ارزیابی (پیوست شماره ۱) که طی سه سال گذشته عضو هیات علمی یکی از دانشگاه‌های کشور شده‌اند، می‌توانند از تسهیلات ودیعه مسکن استفاده کنند‌.

تبصره ۳۰- متقاضیان تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان جهت ودیعه مسکن به صورت وام دریافت خواهند کرد‌.

 

تعهدات
 

۱۱- تعهدات مرکز

۱۱-۱- بررسی شرایط و احراز صلاحیت پایگاه میزبان و عقد قرارداد با پایگاه تخصصی همکار بر اساس مفاد برنامه؛

۱۱-۲- بررسی درخواست‌های ثبت شده در سامانه connect.isti.ir و ارجاع آن به پایگاه‌های میزبان درصورت کسب امتیاز لازم و تایید اولیه درخواست ظرف ۱۰ روز کاری (بررسی درخواست‌های تاسیس شرکت نوپا ظرف ۲۰ روز کاری‌)؛

۱۱-۳- اطلاع رسانی در مورد حمایت‌های ارایه شده؛

۱۱-۴- تأمین منابع مالی لازم جهت انجام مفاد آیین نامه؛

۱۱-۵- نظارت بر عملکرد پایگاه‌های میزبان‌.

 

۱۲- تعهدات پایگاه میزبان

۱۲-۱- تعهدات پایگاه میزبان درخصوص متقاضی عبارت است از:

۱۲-۱-۱- بررسی مدارک و مصاحبه با متقاضی برای تعیین صلاحیت عمومی و تخصصی وی با توجه به معیارهای ارزیابی تعیین شده از سوی پایگاه میزبان و اعلام نتیجه نهایی بررسی به متقاضی و مرکز حداکثر ظرف ۲۰ روز از تاریخ ارجاع پرونده متقاضی در سامانه (بررسی قراردادهای تاسیس شرکت نوپا ظرف 1۰ روز کاری‌)؛

۱۲-۱-۲- فراهم کردن کلیه امکانات مورد نیاز مانند فضای استقرار و امکانات آزمایشگاهی‌،کارت کتابخانه، امکانات رفاهی و ورزشی، کارت تردد و .‌.‌. برای انجام فعالیت‌های پژوهشی متقاضی در مدت فعالیت وی در پایگاه میزبان؛

۱۲-۱-۳- ارائه گواهی پایان دوره به متقاضیان (در صورت نیاز متقاضی، امکان ارائه گواهی پیش از پایان دوره وجود دارد‌)‌.

۱۲-۲- تعهدات پایگاه میزبان در خصوص مرکز عبارت است از:

۱۲-۲-۱- تبیین ظرفیت‌ها و اولویت‌های پژوهشی پایگاه میزبان جهت تعریف برنامه‌های پژوهشی و فناوری مشترک با متقاضیان به صورت سالانه؛

۱۲-۲-۲- تغییر وضعیت به موقع درخواست‌های سامانه در شروع فرایند بررسی و پس از آن (ظرف ۲۰ روز)؛

۱۲-۲-۳- ارائه نامه اعلام به‌کارگیری متقاضی همراه با قرارداد وی به مرکز؛

۱۲-۲-۴- معرفی یک نفر از اعضای هیئت علمی پایگاه تخصصی همکار به عنوان استاد میزبان و همکار متقاضی به مرکز در حمایت پسادکتری و فرصت مطالعاتی؛

۱۲-۲-۵- تغییر وضعیت متقاضی در سامانه پس از اتمام همکاری؛

۱۲-۲-۶- ارائه گزارش سخنرانی‌ها و کارگاه‌های برگزار شده شامل موضوع، زمان، محل، تعداد مخاطبان و نتیجه ارزیابی؛

۱۲-۲-۷- به اشتراک گذاری همه سخنرانی‌ها و کارگاه‌های برگزار شده در فضای اسکای روم مرکز؛

۱۲-۲-۸- معرفی یک نماینده تام الاختیار و پیگیر و علاقه مند به موضوع برنامه (رابط‌) جهت همکاری مشترک و پیگیری روند اجرای مناسب برنامه در پایگاه میزبان؛

۱۲-۲-۹- ارائه گزارش فنی و مالی نهایی پروژه‌های پژوهشی و فناورانه به مرکز (تاسیس شرکت - فرصت مطالعاتی – پسادکتری‌) به همراه ارائه تصویر مستندات مربوط به موارد هزینه کرد اعتبار پژوهشی؛

۱۲-۲-۱۰- ارائه گزارش هزینه کرد اعتبار برنامه به مرکز به صورت ماهانه مطابق فرمت مشخص شده (پیوست شماره ۷‌)؛

۱۲-۲-۱۱- پایگاه میزبان موظف است پیش از امضای قرارداد با متقاضی از وجود اعتبار جهت پرداخت تعهدات مالی قرارداد در پایگاه اطمینان حاصل کند‌.

تبصره ۳۱-در صورت امضای قرارداد با متقاضی بدون داشتن اعتبار یا موافقتنامه دارای اعتبار، پایگاه میزبان موظف است تا زمان تخصیص اعتبار از منابع خود، نسبت به تامین تعهدات مالی موافقت نامه اقدام کند‌.

تبصره ۳۲- وظایف رابطین شامل بررسی، پیگیری و تغییر وضعیت درخواست‌های سامانه، ارتباط با مرکز، پیگیری و انجام امور محوله در اسرع زمان، ارتباط با محقق، پیگیری امور قرارداد و کلیه تعاملات محقق در پایگاه میزبان است و بر این مبنا عملکرد رابطین به صورت سالانه ارزیابی می‌شود‌.

در پایان هر سال و پس از انجام ارزیابی عملکرد توسط مرکز، در صورت داشتن عملکرد مناسب، به رابط/ رابطین پایگاه میزبان پاداش اختصاص می‌یابد‌.

 

۱۳- قراردادها

۱۳-۱- پایگاه میزبان موظف است مطابق فایل‌های پیوست نسبت به عقد قرارداد پسادکتری و فرصت مطالعاتی با متقاضی اقدام کند (پیوست شماره ۸‌)‌.

تبصره ۳۳-در صورت نیاز پایگاه میزبان می‌تواند با هماهنگی مرکز، بر بخش‌های مختلف قراردادها بیافزاید، ولی امکان حذف مفاد پیش نویس را ندارد‌.

 

فرایند اجرا
 

۱۴-۱- پرکردن فرم ثبت نام در سامانه توسط متقاضی و ارائه پروپوزال اولیه، رزومه و سایر مدارک لازم؛

۱۴-۲- ارزیابی درخواست متقاضی و در صورت تایید اولیه، ارجاع درخواست به پایگاه میزبان توسط مرکز؛

۱۴-۳- ارزیابی و پذیرش درخواست متقاضی توسط پایگاه میزبان؛

۱۴-۴- ارسال نامه اعلام شروع همکاری و تصویر قرارداد منعقد شده با متقاضی از جانب پایگاه میزبان به مرکز‌.

تبصره ۳۴-امکان استفاده متقاضیان از کلیه حمایت‌های دوره پسادکتری، فرصت مطالعاتی، همکاری به عنوان استاد مدعو و معین و تأسیس شرکت نوپا، هم زمان با حمایت نظام وظیفه تخصصی فراهم است‌.

تبصره ۳۵- متقاضیان برنامه همکاری با متخصصان و فناوران ایرانی خارج از کشور (به استثنای مشمولان بند ۶-۱-۶) می‌توانند صرفا یک مرتبه از یکی از حمایت‌های دوره پسادکتری، فرصت مطالعاتی وهمکاری به عنوان استاد مدعو و معین و تأسیس شرکت نوپا استفاده کنند‌.

تبصره ۳۶- در صورتیکه محقق درخواست تاسیس شرکت نوپا را پیش از گذشت یک سال از شروع دوره پسادکتری، فرصت مطالعاتی و استاد مدعو داشته باشد، انصراف از دوره و استفاده از تسهیلات تاسیس شرکت امکان پذیر خواهد بود‌.

تبصره ۳۷- لازم است مدارک و مستندات ارسالی متقاضی صرفا به زبان فارسی یا انگلیسی باشد‌.

تبصره ۳۸-در صورتیکه اطلاعات ثبت شده توسط متقاضی خلاف واقع باشد کلیه حمایت‌های پرداخت شده (حقوق، اعتبار پژوهشی و سایر‌)‌ مسترد گردیده و مطابق قوانین مرتبط اقدام خواهد شد‌.

 
پیوست‌ها
 

پیوست ۱- جدول ارزیابی حمایت‌های آموزشی پژوهشی، سخنرانی و کارگاه و فناورانه

پیوست ۲- پروپوزال پسادکتری

پیوست ۳- نحوه ثبت درخواست بهره‌مندی از خدمات شبکه آزمایشگاهی

پیوست ۴- نحوه ثبت درخواست بیمه پایه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی

پیوست ۵- قرارداد تاسیس شرکت نوپا

پیوست ۶- پروپوزال تاسیس شرکت نوپا

پیوست ۷-۱- فایل خام هزینه های جاری

پیوست ۷-۱- فایل خام هزینه های کلی

پیوست ۸-۱- قرارداد پسادکتری

پیوست ۸-۲- قرارداد فرصت مطالعاتی

 

 

 

 

اشتراک گذاری: 

نظرات کاربران