ثبت‌نام ورود
مقدمه

ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو در راستای راهبرد «ارتقای کیفیت علمی و پرورش سرمایه‌های انسانی کارآمد متناسب با نیازهای آتی جامعه علمی، فناوری و صنعتی» سند ملی توسعه علوم و فناوری نانو با اجرای روش اجرایی حاضر، از تعریف و انجام پایان‌نامه‌ها در حوزه فناوری نانو حمایت می‌نماید.

اهداف

اهداف این حمایت عبارتند از:
• تقویت جریان تحقیقات دانشگاهی در حوزه فناوری نانو؛
• پرورش نیروی انسانی متخصص و توانمند در حوزه فناوری نانو؛
• رفع نیاز صنایع با استفاده از توان تحقیقاتی محققان داخلی.

تعاریف و اصطلاحات

ستاد: منظور، ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو است.

سامانه: سیستم نرم‌افزاری مکانیزه حمایت‌های تشویقی ستاد که در سایت ستاد در دسترس است.

کمیته علمی داوری ستاد: متشکل از چندین زیرگروه تخصصی شامل استادان و صاحبنظران شاخه‌های مختلف فناوری‌نانو است. اعضای کمیته داوری از اعضای هیئت علمی هستند که حداقل ۱۰ مقاله ISI مرتبط با فناوری‌نانو داشته و مورد تایید ستاد باشند. انتخاب این داوران برعهده گروه توسعه سرمایه‌های انسانی ستاد است.

پایان‌نامه: کلیه پایان‌نامه‌های غیرتکراری در حوزه فناوری نانو است. تشخیص غیرتکراری بودن و در حوزه فناوری نانو بودن برعهده کمیته علمی داوری ستاد طبق استانداردهای ملی و بین‌المللی مرتبط (استاندارد ملی ایران-ایزو 1-80004) است.

موضوعات اولویت‌دار: ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو با رصد موضوعات علمی، فناورانه و صنعتی در سطح بین‌الملل و داخلی، موضوعاتی را به عنوان عناوین پژوهشی اولویت‌دار در سایت ستاد اعلام می‌کند. این موضوعات به دو دسته موضوعات «مساله‌محور» و «نوظهور» تقسیم می‌شوند که حمایت آنها به ترتیب ١.٥ و ٢ برابر سطح عمومی می‌باشد.

پایان‌نامه‌های صنعتی: دسته‌ای از پایان‌نامه‌ها که مبتنی بر نیاز صنعت و دارای متقاضی مشخصی می‌باشند. این پایان‌نامه‌ها در راستای نیازهای تحقیقاتی شرکت‌های فناوری‌نانو و سایر صنایع کشور و بر اساس ارتباط مستقیم بین استاد و دانشجو با شرکت متقاضی تعریف و انجام می‌شوند و یک مشاور صنعتی طبق روال دانشگاه و به صورت رسمی به عنوان استاد راهنمای همکار یا استاد مشاور در پروپوزال قید می‌شود. به عبارت دیگر، در این نوع از پایان‌نامه‌ها، استاد یا دانشجو، متقاضی مشخص را در صنایع و شرکت‌ها پیدا نموده و پس از تعامل با متقاضی، موضوع پایان‌نامه را تعیین و پروپوزال خود را تهیه و در دانشگاه تصویب می‌کنند. مبلغ حمایت این پایان‌نامه‌ها ١.٥ برابر سطح عمومی می‌باشد.

پژوهانه شبکه آزمایشگاهی: اعتبار خدمات آزمایشگاهی است که مطابق مفاد این روش اجرایی به مشمولین، اختصاص داده می‌شود. این اعتبار برای استفاده از خدمات آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی (https://labsnet.ir) می‌باشد.

حمایت نقدی: مبلغ حمایت نقدی است که مطابق مفاد این روش اجرایی به مشمولین اختصاص داده می‌شود. این مبلغ به حساب بانکی فرد مشمول حمایت واریز می‌شود. ضروری است فرد مشمول حمایت، شماره شبای حساب بانکی فعال خود را در سامانه ستاد، اعلام نماید.

معاهده همکاری ثبت اختراع (PCT): یک سیستم تحت نظارت سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) است که به کاربران اجازه می‌دهد تا با ثبت اختراع خود در این معاهده در بازه زمانی ۳۰ ماهه نسبت به ثبت آن در بازارهای هدف خود تصمیم‌گیری و اقدام کنند.

نشریات منتخب ستاد: ستاد به منظور شناسایی نشریات با کیفیت، تعدادی از نشریات را بر اساس شاخص‌های علم‌سنجی، مانند ضریب تاثیر (IF: Impact Factor) و شاخص آیگن (Eigen Factor) از بین نشریات موجود در گزارش استنادی نشریات (JCR) انتخاب کرده است. همچنین در این انتخاب به قرار گیری نشریات مذکور در فهرست Top10 و Q1 توجه شده است. فهرست این نشریات منتخب، در سایت ستاد موجود است.

کارگروه ارزیابی محصولات ستاد: واحدی است که وظیفه بررسی محصولات حوزه فناوری نانو را برعهده دارد. این واحد علاوه بر بازدید از خط تولید و انجام آزمایش‌های مرتبط به مقیاس و خواص محصول، بر کیفیت محصولات موجود در بازار نیز نظارت می‌نماید. نشانی اینترنتی سایت این واحد، nanoproduct.ir می‌باشد.

اثبات مفهومی ایده یک محصول: مرحله‌ای در فرآیند توسعه محصول برای اثبات امکان‌پذیری محصول می‌باشد. در این مرحله مطالعات دقیق علمی، تحلیلی و بررسی تکرارپذیری تا حدی که از مطالعات علمی و تحلیلی اطمینان کامل حاصل شود، انجام شده است و اجزای اصلی فناوری در محیط شبیه‌سازی آزمایشگاهی تست می‌شود. در این آیین‌نامه، اثبات مفهومی ایده یک محصول، بر اساس ضوابط کارگروه ارزیابی محصولات ستاد، بررسی می‌شود.

نمونه اولیه (پروتوتایپ): نمونه‌ای است که شکل، اندازه و کارکرد سخت‌افزار نهایی را نشان می‌دهد و شامل تولید محصول جدید، بهبود خواص مواد و محصولات موجود، ساخت دستگاه جدید یا ساخت قطعه‌ای از دستگاه‌های موجود با خواص بهبودیافته و تولید نانومواد در مقیاس نیمه صنعتی یا مقیاس پایلوت می‌شود. در این آیین‌نامه، نمونه اولیه، بر اساس ضوابط کارگروه ارزیابی محصولات ستاد، بررسی می‌شود.

دبیرخانه: به مسئولان و مجریان روش اجرایی حاضر اطلاق می‌شود.

دامنه کاربرد

۴-۱- اساتید راهنما و دانشجویانی که طبق ضوابط دانشگاه محل تحصیل خود، موظف به گذراندن پایان‌نامه هستند، در صورتی که بر روی پایان‌نامه‌های حوزه فناوری نانو فعالیت نمایند، می‌توانند در قالب پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد، دکتری عمومی و دکتری تخصصی، از حمایت‌های این روش اجرایی بهره‌مند شوند.

۴-۱-۱- پروپوزال‌هایی که تاریخ تصویب آنها در دانشگاه و پایان‌نامه‌هایی که تاریخ دفاع آنها از ابتدا تا انتهای سال 1403باشد، مشمول این روش اجرایی هستند.

۴-۲- در صورتی که موضوع پایان‌نامه‌ای در موضوعات اولویت‌دار موجود نبود لیکن از نظر ستاد و کمیته علمی داوری ستاد، اولویت‌دار تشخیص داده شد، سطح حمایت از پایان‌نامه می‌تواند تغییرکند.

۴-۳- پایان‌نامه‌های شبیه‌سازی و مدل‌سازی، در صورتی مشمول حمایت هستند که نتایج آنها با نتایج تجربی، صحت‌سنجی شده باشند.

تبصره ۱-اگر موضوع پایان‌نامه، پیش‌بینی پدیده‌ها با شبیه‌سازی و مدل‌سازی باشد و نتایج تجربی مرتبط با آن موضوع وجود نداشته باشد، تیم داوری متشکل از دو متخصص در حوزه شبیه‌سازی و مدل‌سازی و یک متخصص در زمینه کارهای تجربی در مورد اهمیت و نوآوری پایان‌نامه نظر خواهند داد که در صورت تایید، مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

۴-۴- در این روش اجرایی مقطع دکتری عمومی، معادل مقطع کارشناسی‌ارشد در نظر گرفته می‌شود.

مسئولیت

مسئولیت اجرای این روش اجرایی بر عهده دبیرخانه است. همچنین مسئولیت نظارت بر حسن اجرای آن، بر عهده رییس گروه توسعه سرمایه‌های انسانی ستاد می‌باشد.

روند ثبت درخواست

۶-۱- متقاضیان استفاده از حمایتهای تشویقی پایاننامه، میبایست ابتدا از طریق مراجعه به سامانه حمایت از پایان‌نامه‌ها و دستاوردهای آن به آدرس https://rms.nano.ir به عنوان متقاضی ثبتنام کنند.

۶-۲- متقاضیان پس از ورود به سامانه، می‌بایست مراحل ثبت درخواست را به همراه ارسال مدارک مورد نیاز در هر مرحله طی نمایند. به درخواست‌هایی که خارج از این سامانه برای ستاد ارسال شوند پاسخی داده نمی‌شود.

۶-۳- پرداخت‌های حمایت‌های تشویقی پس از بررسی و تایید مدارک ارسالی در کمیته علمی ستاد، به شماره حساب‌های اعلام شده دانشجو و استاد راهنمای اول واریز می‌شوند.

میزان و نحوه حمایت

در این روش اجرایی، حمایت تشویقی از پایان‌نامه‌ها در سه مرحله انجام می‌شود:

  1. حمایت از پروپوزال؛
  2. حمایت از پایان‌نامۀ دفاع‌شده؛
  3. حمایت از دستاوردهای پایان نامه.

دریافت حمایت در یک مرحله به منزله دریافت حمایت در مراحل بعدی نیست و در هر مرحله داوری مجزا صورت می‌پذیرد و معیار مشمول بودن پایان‌نامه برای دریافت حمایت در هر مرحله، آخرین نسخه آیین‌نامه خواهد بود.


۷-۱- حمایت از پروپوزال
۷-۱-۱- دانشجویان مقطع دکتری تخصصی تا یک سال و دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد تا ۶ ماه پس از تصویب پروپوزال در دانشگاه، امکان ثبت درخواست برای دریافت این حمایت را دارند. درخواست‌های خارج از زمان‌های مذکور مغایر روش اجرایی بوده و حمایت این مرحله را دریافت نخواهند کرد.

۷-۱-۲- متقاضیان این حمایت باید یکی از مجموعه مدارک بند ۱ یا ۲ مدارک زیر را ارسال نمایند:

  1. نامه تاییدیه و برگه تکمیل شده پروپوزال توسط دانشگاه (پیوست ۱).
  2. مدارک شامل:
    • پروپوزال تصویب شده در دانشکده و با امضای استاد؛
    • گواهی تصویب پروپوزال در مرکز آموزشی؛
    • گزارش کار (پیوست ۲).

توجه: ارسال مدارک بند ۱، منجر به تسریع روند داوری مدارک متقاضی خواهد شد.

۷-۱-۳- در صورتی که پایان‌نامه از موضوعات اولویت‌دار ستاد باشد، ضروری است علاوه بر مدارک مذکور، فرم پروپوزال موضوع اولویت‌دار ستاد (پیوست ۳) تکمیل و ارسال شود.  

۷-۱-۴- برای پایا‌ن‌نامه‌های صنعتی، ضروری است که فرم مشاور صنعتی (پیوست ۴) ارسال گردد.

۷-۱-۵- میزان حمایت از پروپوزال‌ها به شرح جدول ۱ است. این مبالغ، سطح پایۀ حمایتی می‌باشد. مبلغ حمایت پروپوزال‌های «مساله‌محور» و «صنعتی» با ضریب ۱.۵ و پروپوزال‌های با موضوعات «نوظهور» با ضریب ۲ محاسبه می‌شود.

جدول ۱– میزان حمایت از پروپوزال‌ها در سال ۱۴۰۳ (مبالغ به میلیون ریال)

مقطع حمایت نقدی دانشجو پژوهانه آزمایشگاهی استاد راهنما مجموع سقف تعداد مورد حمایت ۱۴۰۳
دکتری تخصصی ۸۰ ۴۰ ۱۲۰ ۳۵۰ عمومی + ۱۰۰ موضوع اولویت‌دار و صنعتی
کارشناسی‌ارشد ۴۰ ۲۰ ۶۰ ۴۵۰ عمومی + ۱۰۰ موضوع اولویت‌دار و صنعتی


۷-۱-۶- با توجه به اهداف اشاره شده در این روش اجرایی، سعی بر آن است که توانمندی نیروی انسانی فعال در حوزه فناوری نانو در مهارت‌های نرم و کسب‌وکار افزایش یابد. این افزایش توانمندی می‌تواند منتج به توسعه محصولات جدید نانویی، افزایش توان رقابت شرکت‌های فناوری نانو و افزایش اشتغال‌پذیری نیروی انسانی متخصص فناوری نانو شود. بدین‌منظور، در روش اجرایی حاضر، با اعطای اعتبار توانمندسازی از دانشجویان حمایت می‌شود. متقاضیان می‌توانند پس از تایید پروپوزال در ستاد از این حمایت استفاده کنند. این حمایت شامل اعتبار توانمندسازی برای حضور دانشجویان در جلسات مشاوره، کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی مرتبط با مهارت‌های نرم و کسب‌وکار و یا کارگاه‌های تخصصی می‌باشد. مبلغ اعتبار توانمندسازی بیست میلیون ریال است. این اعتبار تا سقف مبلغ اشاره شده به دانشجو اختصاص داده می‌شود که توسط دبیرخانه برای توانمندسازی دانشجو هزینه خواهد شد.

۷-۱-۷- گروه ترویج ستاد، برنامه‌های مختلفی را برای مشارکت دانش‌آموزان و دانشجویان فعال در حوزه فناوری نانو برگزار می‌کند. گروه توسعه سرمایه‌های انسانی ستاد به منظور حمایت از برگزیدگان این برنامه‌ها، از پایان‌نامه آنها در صورتی که در حوزه فناوری نانو باشد و توسط کمیته علمی داوری تایید شود، به‌صورت ویژه‌ و به شرح زیر حمایت خواهدکرد:

  1. برگزیدگان برنامه‌های دانش‌آموزی و برنامه‌های دانشجویی در مقطع کارشناسی: در صورت انجام پایان‌نامه مقطع کارشناسی در حوزه فناوری نانو، معادل پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد سطح عمومی، حمایت خواهند شد.
  2. برگزیدگان دانشجویی مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری تخصصی: در صورت انجام پایان‌نامه در حوزه فناوری نانو، معادل بالاترین سطح حمایتی مقطع خود، حمایت خواهند شد.

لازم به ذکر است، این حمایت مربوط به برگزیدگان المپیاد دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو، مسابقه ملی فناوری نانو و مدرسان برتر نانو است که در هر سال به ترتیب به ۱۰، ۱۰ و ۵ نفر از برگزیدگان این رویدادها که از طریق گروه ترویج اعلام می‌شود، تعلق خواهد گرفت.


۷-۲- حمایت از پایان‌نامۀ دفاع‌شده
۷-۲-۱- متقاضیان پس از دفاع از پایان‌نامه و در صورت دستیابی به حداقل یکی از موارد زیر که به عنوان دستاورد منتج از پایان‌نامه محسوب شود، مشمول این حمایت می‌باشند:

  1. انتشار حداقل یک مقاله ISI برای دانشجویان کارشناسی‌ارشد و حداقل ۲ مقاله ISI برای دانشجویان دکتری تخصصی که ضروری است در نشریات دارایIF منتشر شده باشد. در این آیین‌نامه، منظور از مقاله، تنها مقالات اصیل پژوهشی هستند؛
  2. ثبت PCT؛
  3. ثبت اختراع داخلی به نحویکه مرجع استعلام آن، ستاد باشد؛
  4. اثبات مفهومی ایده یک محصول در آزمایشگاه با تایید ستاد.

تبصره ۲- دانشجویان دکتری تخصصی در صورتی‌که مقاله چاپ شده منتج از پایان‌نامه در نشریات منتخب ستاد در گروه «الف»، «ب»، «ج» و یا «د» داشته باشند، با یک مقاله نیز می‌توانند از این حمایت بهره‌مند شوند.

تبصره ۳- انتشار مقاله منتج از پایان‌نامه در مجلات گروه «ه» برای دریافت حمایت پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد مورد قبول می‌باشد.

تبصره ۴- پایان‌نامه‌های مدیریت و علوم انسانی در صورت دستیابی به موارد زیر به عنوان دستاورد منتج از پایان‌نامه، مشمول این حمایت می‌باشند:

  • مقطع دکتری تخصصی: انتشار حداقل یک مقاله ISI (دارای IF)
  • مقطع کارشناسی‌ارشد: انتشار حداقل یک مقاله علمی در نشریات داخلی

تبصره ۵- متقاضیانی که قبل‌تر حمایت پروپوزال را دریافت نکرده باشند نیز می‌توانند برای دریافت حمایت از پایان‌نامۀ دفاع‌شده اقدام نمایند. لازم به تاکید است در این موارد، در صورت تایید درخواست، تنها حمایت پایان‌نامۀ دفاع‌شده شامل متقاضی می‌شود و حمایت‌های مربوط به پروپوزال به ایشان تعلق نمی‌گیرد. در این موارد به تشخیص ستاد و به منظور توانمندسازی فارغ‌التحصیل در حوزه کسب و کار و مهارت‌های نرم، امکان اختصاص اعتبار توانمندسازی به دانشجو وجود دارد.

۷-۲-۲- این حمایت شامل متقاضیانی می‌شود که حداکثر یک‌سال از تاریخ دفاع پایان‌نامه آنها گذشته باشد.

۷-۲-۳- متقاضیان برای دریافت این حمایت باید مدارک زیر را ارسال نمایند:

  1. فایل نهایی پایان‌نامه؛
  2. تصویر گواهی دفاع از پایان‌نامه؛
  3. فرم تایید ارتباط دستاورد با پایان‌نامه توسط استاد راهنما (پیوست ۵)؛
  4. با توجه به نوع دستاورد پایان‌نامه، یکی از موارد زیر:
    • فایل مقاله/ مقالات منتشر شده؛
    • تصویر ثبت PCT؛
    • تصویر گواهی ثبت اختراع داخلی؛
    • فرم معرفی اثبات مفهومی ایده یک محصول در آزمایشگاه (پیوست ۶).

تبصره ۶- برخی از محصولات به تشخیص ستاد در اولویت نبوده و فعالیت در آن حوزه‌ها حتی در صورت  اثبات مفهومی ایده یک محصول، به عنوان دستاورد پایان‌نامۀ دفاع‌شده مورد قبول نمی‌باشد. فهرست این محصولات در سایت ستاد اعلام می‌شود.

تبصره ۷- در صورتی که امکان ارائه گواهی دفاع از پایان‌نامه، برای متقاضی وجود نداشته باشد، وی می‌تواند گواهی موقت فراغت از تحصیل یا تصویر اصل مدرک فراغت از تحصیل خود را به همراه تصویر نامه رسمی دانشگاه با محتوای ذکر شده در برگه گواهی تاییدیه دفاع از پایان‌نامه (پیوست ۷)، ارسال نماید.

۷-۲-۴- میزان حمایت از پایان‌نامه‌ها بر اساس موضوع، به شرح جدول ۲ است. این مبالغ، سطح پایۀ حمایتی می‌باشد. مبلغ حمایت پایان‌‎نامه‌های «مساله‌محور» و «صنعتی» با ضریب ١.٥ و پایان‌‎نامه‌های با موضوعات «نوظهور» با ضریب ۲ محاسبه می‌شود.

جدول ۲– مبلغ حمایت از پایان‌نامه‌ها در سال ۱۴۰۳ (مبالغ به میلیون ریال)

مقطع حمایت نقدی دانشجو پژوهانه آزمایشگاهی استاد راهنما مجموع سقف تعداد مورد حمایت ۱۴۰۳
دکتری تخصصی ۸۰ ۴۰ ۱۲۰ ۲۴۰ عمومی + ۶۰ موضوع اولویت‌دار و صنعتی
کارشناسی‌ارشد ۴۰ ۲۰ ۶۰ ۳۴۰ عمومی + ۶۰ موضوع اولویت‌دار و صنعتی

 

۷-۳- حمایت از دستاوردهای پایان‌نامه

۷-۳-۱- موارد زیر در صورتی که منتج از پایان‌نامه باشد، مشمول حمایت قرار می‌گیرند:

  • مقالات اصیل پژوهشی  ISIمنتشر شده در نشریات Q1 تا حداکثر ۵ مقاله؛
  • گرنت پتنت خارجی تا حداکثر ۲ مورد مجزا؛
  • ساخت نمونه اولیه محصول، تا حداکثر ۲ محصول مجزا.

۷-۳-۲- متقاضیان حداکثر تا ۲۴ ماه پس از دفاع از پایان‌نامه، در صورت دستیابی به هر یک از دستاوردهای فوق می‌توانند برای دریافت حمایت‌های این بخش، درخواست خود را ثبت نمایند.

۷-۳-۳- مبلغ حمایت‌های این بخش برای همه سطوح حمایتی (عمومی، مساله‌محور، صنعتی و نوظهور) یکسان است.

تبصره ۸- متقاضیانی که حمایت پروپوزال یا پایان‌نامه دفاع‌شده را دریافت نکرده باشند نیز، در صورت منتج‌شدن دستاورد از پایان‌نامه، می‌توانند از این حمایت‌ها استفاده نمایند. در این موارد، در صورت تایید درخواست، تنها حمایت‌های دستاورد پایان‌نامه شامل متقاضی می‌شود.

۷-۳-۴- برای کارشناسی‌ارشد از اولین مقاله و برای دکتری تخصصی، از دومین مقاله‌ی Q1 حمایت دستاورد (تا حداکثر ۵ مقاله) تعلق می‌گیرد.

۷-۳-۵- حاصل یک پایان‌نامه دانشجویی می‌تواند چند دستاورد باشد که برای دریافت حمایت تشویقی هر دستاورد، می‌بایست به طور جداگانه ثبت درخواست صورت گیرد.
۷-۳-۶- برای دریافت این حمایت‌ها متقاضیان باید علاوه بر تایید ارتباط دستاورد با پایان‌نامه توسط استاد راهنما (پیوست ۵)، با توجه به نوع دستاورد، مدارک زیر را نیز ارسال کنند:

  1. فایل مقاله/مقالات منتشر شده؛
  2. تصویر پتنت گرنت‌شده خارجی؛
  3. فرم معرفی محصول (پیوست ۸).

۷-۳-۷- میزان حمایت از دستاوردهای پایان‌نامه به شرح جدول ۳ است.

جدول ۳– میزان حمایت از دستاوردهای پایان‌نامه در سال ۱۴۰۳ (مبالغ نقدی و به میلیون ریال)

نوع دستاورد میزان حمایت سقف تعداد مورد حمایت ۱۴۰۳
دانشجو استاد راهنما
ساخت نمونه اولیه محصول (مورد تایید واحد ارزیابی محصولات ستاد) و گرنت پتنت خارجی ۷۵ ۲۵ ۱۰۰
مقاله Q1 ۱۵ ۵ ۷۰۰


تبصره ۹- در این آیین‌نامه برای هر مورد حمایتی، سقف تعدادی در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است. در صورتی که هر یک به سقف تعداد مشخص شده نرسد، ستاد این اختیار خواهد داشت تا بودجه باقی‌مانده را برای حمایت از سایر موارد حمایتی تخصیص داده و سقف آنها را افزایش دهد.

تبصره ۱۰- داوری پروپوزال‌ها، پایان‌نامه‌ها و دستاورد پایان‌نامه‌های مدیریت و علوم انسانی توسط گروه سیاست‌گذاری و ارزیابی ستاد انجام می‌شود. همچنین برای آنها به جای پژوهانه‌ی آزمایشگاهی، معادل آن به صورت نقدی به استاد راهنما پرداخت خواهد شد.

تبصره ۱۱- در این روش اجرایی «اثبات مفهومی ایده یک محصول در آزمایشگاه» به عنوان دستاورد پایان‌نامه برای دریافت حمایت پایان‌نامه دفاع شده و «ساخت نمونه اولیه محصول» به عنوان دستاورد پایان‌نامه برای دریافت حمایت این بخش،  بر اساس ضوابط کارگروه ارزیابی محصولات ستاد بررسی و داوری می‌شود. بر اساس تعریف استاندارد بین‌المللی ISO/TS 80004 و استاندارد ملی ایران به شماره ۲۱۱۴۵ «فناوری نانو-واژه‌ها، اصطلاحات و تعاریف اصلی» محصول فناوری نانو، محصولی است که کارکرد یا ویژگی آن مبتنی بر فناوری نانو بوده یا با فناوری نانو بهبودیافته باشد. محصولاتی که سه شرط زیر را دارا باشند، محصول فناوری نانو نامیده می‌شوند:

  • از فناوری نانو و دانسته‌های علمی نانومقیاس (۱۰۰-۱ نانومتر) استفاده‌شده باشد.
  • کارکرد یا ویژگی محصول با فناوری نانو بهبودیافته باشد.
  • فرآیند تولید محصول مهندسی و تکرارپذیر باشد.

برای اثبات محصول نانویی بودن، حداقل آزمون‌های مشخص‌کننده جنس و اندازه جز نانومتری و همچنین آزمون‌های موید بهبود خواص محصول نسبت به نمونه غیر نانومتری به منظور انطباق محصول با سه شرط بالا، ارائه شود.

تبصره ۱۲- برای پرداخت حمایت نقدی در این آیین‌نامه،‌ در صورتی که شماره شبای اعلامی محقق در سامانه مشکل داشته باشد، دبیرخانه این موضوع را از طریق رایانامه اعلامی محقق در سامانه به اطلاع متقاضی می‌رساند و متقاضی حداکثر سه ماه مهلت دارد تا مشکل را حل و از طریق رایانامه hrdc@nano.ir به اطلاع دبیرخانه برساند. در صورت عدم رفع مشکل در بازه زمانی مذکور و یا عدم اطلاع‌رسانی به دبیرخانه، ستاد هیچ مسئولیتی در قبال واریز مبلغ حمایت نقدی نخواهد داشت.

موضوعات مورد حمایت ستاد پیوست‌ها

پیوست ۱- ‏نامه تاییدیه و برگه تکمیل شده پروپوزال

پیوست ۲- گزارش کار

پیوست ۳- پروپوزال موضوع حمایتی ستاد (مسأله محور - نوظهور)

پیوست ۴- مشاور صنعتی

پیوست ۵-۱- ارتباط دستاورد با پایان‌نامه ثبت اختراع

پیوست ۵-۲- ارتباط دستاورد با پایان‌نامه مقاله

پیوست ۵-۳- ارتباط دستاورد با پایان‌نامه نمونه اولیه

پیوست ۶- معرفی اثبات مفهومی ایده یک محصول در آزمایشگاه

پیوست ۷- برگه گواهی تاییدیه دفاع از پایان‌نامه

پیوست ۸- معرفی محصول

 

اشتراک گذاری: 

نظرات کاربران